Skip to content

L'ANALYSE DE MARCHE
UN GRAND PAS EN AVANT

SEMELLES ORTHOPÉDIQUES
POUR LES ENFANTS ET LES ADULTES

Heeft je kind platvoeten of pijn in de knieën? Heb je zelf last van hielspoor of andere sportblessures? Geven je hoge hakken pijn in de voorvoet? Of lijd je aan voetklachten door reuma of diabetes?

Veel mensen hebben klachten in hun voeten, kuiten of zelfs in de rug. Dit komt vaak door verkeerde stand van de voeten. De voeten dragen ons lichaam de hele dag. Voor en goede balans bevatten ze niet minder dan 26 botten met een complex stelsel van pezen en spieren. 

Als je lichaam een onevenwicht moet corrigeren ontstaat er spanning. Houdt deze spanning een tijdje aan, dan krijg je klachten vanuit de voeten naar de rug.

Vaak beseffen we niet waar deze klachten vandaan komen. Gelukkig kunnen steunzolen snel zorgen voor een gezondere stabiliteit. 


WANNEER STEUNZOLEN LATEN MAKEN?

Vaak voorkomende klachten die verlichting vinden in sport- en steunzolen zijn onder andere: voetproblemen na een ongeval, knieklachten, rug-, nek- of schouderpijn, holvoet, platvoet, pijnlijke voeten, hielpijn, hielspoor, benen van verschillende lengte, hallux valgus en metatarsalgie (voorvoetpijn). 

WELKE SOORT STEUNZOLEN ZIJN ER?

Er zijn verschillende soorten types steunzolen. Welke steunzool ideaal is, hangt natuurlijk af van jouw voet. Orthovano werkt niet met een standaardzool. We meten nauwkeurig je voet en we beslissen samen welke steunzool of sportzool je nodig hebt.

  • Grootte: halve steunzolen, driekwart steunzolen of volledige steunzolen.
  • Materiaal: zacht voor ondersteuning en comfort of hard voor meer correctie.
  • Schokdempend: ideaal om het looppatroon van sporters te verbeteren.

Qui peut prescrire des supports de voûte plantaire?

Een dokter met specialisatie orthopedie/traumatologie, fysische geneeskunde, revalidatie, reumatologie, neurologie en pediatrie. Een voorschrift van een huisarts is niet voldoende. Je huisarts kan je wel doorverwijzen naar de juiste specialist. 

OPMETEN VAN JE VOETEN VOOR STEUNZOLEN

La mesure est toujours effectuée par un podiatre ou un orthopédiste

We maken een voetafdruk (blauwdruk) en combineren die indien nodig met een drukmeting via RS-scan. Jouw persoonlijke stappatroon wordt op blote voeten bekeken. We kijken ook naar de slijtage van je schoenen.

We kijken verder dan de voeten alleen. Pijn in de knieën of heupen kan verholpen worden met steunzolen. Correcte steunzolen helpen ook tegen pijn in de rug als gevolg van een verschil in beenlengte.

Tenslotte bekijken we ook de schoen waarin je deze zolen wil dragen om te zien of die geschikt voor steunzolen en een goede ondersteuning geeft aan je voeten en lichaam. 

 

Importance de la bonne chaussure, est-elle adaptée aux orthèses ?

Fournissez une profondeur de talon suffisante, pour un maintien optimal, la semelle doit reposer à plat dans la chaussure.

Les semelles sont fabriquées à la main en studio.

Indien de steunzolen onvoldoende corrigeren /onaangenaam aanvoelen worden deze het 1ste jaar kosteloos aangepast.

Plus de 45 ans d'expérience dans le secteur orthopédique.