Skip to content

EEN GROTE STAP VOORUIT 

MET LOOPANALYSE

LOOPANALYSE

Een loopanalyse is een biomechanisch looponderzoek. Met computergestuurde video-analyse maken onze gespecialiseerde podologen een digitale opname van jouw uniek stappatroon. Want de stand en vorm van jouw voeten hebben een grote invloed op de rest van je houding. Ze kunnen leiden tot spanning en pijn op diverse plaatsen in je lichaam.

Een loopanalyse toont snel de dieper liggende oorzaak van deze klachten. Na de meting kunnen we de beste oplossing voorstellen die je houding verbetert en de klachten doet afnemen. 

WIE HEEFT ER BAAT BIJ EEN LOOPANALYSE?

Iedereen heeft wel eens pijn aan de voeten, benen of rug. Een beetje rust is meestal voldoende. Maar als je herhaalde of blijvende klachten hebt, kan het aangeraden zijn om langs te komen bij een orthopedisch expert. 

Ook enthousiaste sporters kunnen problemen vermijden of verhelpen met een loopanalyse. Wie wedstrijden loopt op onaangepaste schoenen zal na een tijd met spanning en pijn te maken krijgen. een verkeerde stand van je voeten en enkels merk je vaak al aan de slijtage van je zolen, maar waarom zou je daarop wachten? Een loopanalyse geeft je meteen een helder inzicht in je probleemgebieden. 

HOE VERLOOPT EEN LOOPANALYSE?

01 Wij meten de mobiliteit van jouw voeten en sporen eventuele beenlengteverschillen op.

02 Wij nemen jouw voetafdruk.

03 Wij scannen jouw looppatroon met een drukmetingsplaat (RS-scan).

04 Wij analyseren alle computerdata en videobeelden voor een bespreking vanjouw resultaten.

Een loopanalyse wordt (nog) niet terugbetaald door het ziekenfonds, maar is een kleine prijs voor een blessure- of pijnvrij leven.

WANNEER IS EEN LOOPANALYSE AANGERADEN?

  • Sportblessures en chronische pijn
  • Voorkomen van blessures voor wie veel sport
  • Pijnlijke loopletsels zoals achillespees- of beenvliesontstekingen
  • Hardnekkig knie-, heup- of enkelpijnen

VAN LOOPANALYSE TOT DESKUNDIG ADVIES

Onze podoloog brengt je stap- en looppatroon in kaart met gespecialiseerde metingen. Daarna krijg je pasklaar advies, zodat je meteen de juiste (sport)schoenen koopt. Zo nodig sturen wij je stap- of loophouding bij met sportsteunzolen of steunzolen op maat. 

Het resultaat? Beduidend minder blessures. En een aanzienlijke verlichting van de pijn.