Skip to content

ORTHOPEDISCHE SCHOENEN

LOOP VRIJ, VOEL U BLIJ

Heb je moeite met stappen door een aangeboren loopstoornis, een misvorming of een ongeval? En schrijft je arts orthopedische schoenen voor? Kom van langs bij Orthovano. Wij verbeteren jouw stap- en loopfunctie zodat je binnenkort weer comfortabel door het leven stapt.

Orthopedische schoenen worden volledig op maat van jouw voeten gemaakt. Zo helpen ze klachten te verhelpen of te verlichten.

Niemand draagt orthopedische schoenen voor het plezier. Maar soms zijn ze nodig om opnieuw te kunnen genieten van alledaagse activiteiten. Gelukkig staan orthopedische schoenen al lang niet meer synoniem met lompe klompen. Bij Orthovano kan je terecht voor mooie orthopedische schoenen naar jouw smaak en stijl.  

AANVRAAGPROCEDURE

Orthopedische schoenen worden voorgeschreven door een dokter, gespecialiseerd in orthopedie, traumatologie, fysische geneeskunde, revalidatie, reumatologie, neurologie of pediatrie. 

Dit geldt zowel bij de eerste levering als bij een hernieuwing. De orthopedische schoenmaker bezorgt het doktersvoorschrift en het aanvraagformulier aan jouw mutualiteit of verzekeringsinstelling. 

Bij een eerste aanvraag word je opgeroepen door de adviserend geneeshees van je mutualiteit. Na deze controle worden de orthopedisch technicus en patiënt schriftelijk op de hoogte gebracht. Is deze goedkeuring binnen, dan kunnen wij meteen starten met jouw orthopedische schoenen. 

HERNIEUWINGSTERMIJN
Orthopedische schoenen worden op voorschrift gemaakt. Daardoor wordt een groot deel van productiekost terugbetaald via de mutualiteit of verzekering. Het remgeld en de hernieuwingstermijn zijn afhankelijk van de voetafwijking. 

Na welke termijn heb je recht op nieuwe orthopedische schoenen?

  • Tot 18 jaar: 9 maanden
  • 18 – 65 jaar: 1 jaar
  • + 65 jaar:
    • Categorie A (zwaardere indicaties): 1 jaar
    • Categorie B (lichtere indicaties): 2 jaar

 

ORTHOPEDISCHE SCHOENEN
IN VIJF STAPPEN

Met orthopedische schoenen van Orthovano heb je een garantie op een perfect passende schoen, honderd procent op maat van jouw voet.

Van opmeten van je voet tot comfortabele orthopedische schoen:

01 We meten en analyseren nauwkeurig je voeten met een blauwdruk en/of gipsafname in gecorrigeerde belaste stand.

02 Met deze gegevens maken we een unieke pasvorm van jouw voet in hou of polyester.

03 Voetorthesen (steunzool) worden in zacht of hard thermoplastisch materiaal opgewarmd en vacuüm gemodelleerd op jouw pasvorm. 

04 Op deze pasvorm met steunzolen plaatsen we een transparante plastic schoen. Deze proefschoen kan je passen om comfort en beweeglijkheid. Wij corrigeren waar nodig. 

05 Je kiest je favoriet model met bijpassende leersoorten en afwerking van de schoen. Samen zoeken we naar de beste combinatie binnen de mogelijkheden. 

ORTHOPEDISCHE SCHOENEN
IN ALLE MATEN EN VORMEN

Comfortabele én mooie orthopedische schoenen

Orthopedische schoenen niet modieus? Dat is verleden tijd! Bij Orthovano kies je uit een waaier van hedendaagse modellen in elke stijl: modern of klassiek, sportief of gekleed. Hoge laars, of vrolijke sneaker. Je krijgt een schoen die bij je persoonlijkheid en levensstijl past. In kwalitatief hoogstaand leder én je favoriete kleur. Ook in de afwerking heb je vrije keuze. Zo wordt je orthopedische schoen nog hipper dan de standaard confectiemodellen. 

Orthopedische veiligheidsschoenen

Orthovano maakt orthopedische veiligheidsschoenen die volledig gecertificeerd zijn voor de EU, volgens de nieuwe regelgeving norm EN-345. voor iedere werkomgeving is er de passende werkschoen. Bij het afleveren van de schoen krijgt u een bijhorend certificaat waarmee je kan aantonen dat je schoenen voldoen aan alle veiligheidseisen.